Liam Englundh

Vi på HudikProfil vill vara med och stötta lokala idrottsprofiler.
Enduroföraren Liam Englundh från Hudiksvall har vi hjälpt med sponsor- och tävlingsdekaler.

Liam visade tidigt stort intresse för motorer och på fyrhjulingen satt han redan innan han nådde ner till fotpinnarna. Motorintresset har trappats upp med åren och för fem år sedan började han tävla i enduro och det gav blodad tand.

– Det blir väldigt många och långa resor för Liam och endurosporten har blivit en livsstil för familjen, säger mamma Anna.

För tre år sedan provade Liam att köra sin första USM-tävling på en 85 kubikare och det gick väldigt bra fram tills att han ramlade och slog axeln ur led, Sedan dess har han tävlat och tränat för flera kända förare, bland andra Anders Ericsson som är sjufaldig världsmästare i enduro. Liam har kört Gotland Grand National som är ett av världens största endurolopp och där placerade han sig på en tolfteplats i sin klass. Förra året slutade Liam på en andraplats totalt i Mittendurocupen och i år har han blivit uttagen att köra för Team Sherco Academy. Liam kör en Sherco 125 Facrtory och 2021 är första året Liam kör i juniorklassen och målet för året är att komma bland topp tio i USM. I framtiden drömmer Liam om att bli maskinförare och han har precis gått ut första året på byggprogrammet.

HudikProfil håller tummarna för Liam och önskar lycka till med både studierna och endurosporten.